Muşchi de porc umplut cu bacon

muschi bacon jpeg

Crăciunul bate la uşă cu desaga plină de bunătăţi şi de cadouri. Am strâns pentru tine, în aceste pagini, fel şi fel de reţete numai bune pentru masa de sărbătoare. Inspiră-te şi găteşte cu dragoste pentru cei dragi!

Dificultate medie/Preparare: 1 h 30'/3 fripturi

Ingrediente:

3 muşchiuleţi de porc

2 cartofi

200 g bacon

1 legătură ceapă verde

2 căţei usturoi

sare

piper

ulei

Pentru garnitură

8 cartofi

2 cepe

1 frunză de dafin

ulei

sare

piper

salată de sfeclă roşie

Mod de preparare:

Fierbi cartofii în coajă în apă cu sare, îi laşi la răcorit şi îi cureţi de coajă. Baţi muşchiul de porc cu ciocanul de şniţele, îl condimentezi cu sare şi piper, după gust şi-l laşi deoparte. Tai baconul cubuleţe şi-l pui într-o tigaie cu puţin ulei. Adaugi ceapa verde şi doi cartofi fierţi, tăiaţi mărunt.

Condimentezi cu usturoiul pisat, potriveşti gustul de sare şi piper şi laşi pe foc 5 minute, amestecând frecvent. Umpli fiecare bucată de muşchi cu amestecul din tigaie, le rulezi, le pui într-o tavă cu hârtie de copt şi le coci 40-50 de minute, la 200 °C.

Între timp, pregăteşti garnitura. Feliezi cartofii şi-i pui într-o tigaie cu ulei încins. Adaugi ceapa tăiată julien, sare şi piper, după gust şi frunza de dafin. Prăjeşti cartofii pe toate părţile, apoi îi dai deoparte.

Serveşti muşchiuleţii de porc alături de cartofi şi de salată de sfeclă roşie.

FOTO: Profimedia