Fie că sunt proaspeţi, fie că sunt afumaţi, cârnaţii pot fi vedeta multor preparate. De ce să te limitezi să-i prepari doar fripţi sau prăjiţi? Încearcă-i în aceste combinaţii savuroase!

 

 

Ingrediente

  • 500 g paste, după preferinţă
  • 500 g cârnaţi semiafumaţi, groşi
  • 1 lingură ulei

Pentru sos

  • 200 ml smântână lichidă
  • 50 g parmezan
  • pătrunjel tocat, Pentru decor

Fierbi pastele în apă cu sare, potrivit instrucţiunilor de pe pachet. Când sunt gata le scurgi şi le pui într-un castron. Între timp, tai cârnaţii felii şi îi prăjeşti în puţin ulei, într-o tigaie. Când sunt bine rumeniţi, îi scoţi pe şervete de hârtie, pentru a absorbi surplusul de grăsime.

Pui smântâna într-o crăticioară, la foc mic, şi adaugi parmezanul ras. După ce dă într-un clocot stingi focul. Torni sosul peste paste, adaugi cârnaţii şi decorezi cu pătrunjel verde tocat.  

 

FOTO: SHUTTERSTOCK

Loading...