Peşte alb în crustă de caşcaval

Peşte alb în crustă de caşcaval jpeg

Dacă îţi doreşti un preparat gustos şi care se face rapid, peştele este alegerea ideală. Fie că e proaspăt sau congelat, el face, de fiecare dată, deliciul unei mese sănătoase şi săţioase.

Peşte alb în crustă de caşcaval

Ingrediente

  • fileuri peşte alb cu piele
  • 2 lămâi
  • 100 g caşcaval ras
  • 50 g pesmet
  • 1 căţel usturoi
  • boia dulce
  • chilli
  • rozmarin uscat
  • coriandru uscat
  • sare
  • piper
  • 1-2 linguri ulei
  • 1 linguriţă unt
  • 2-3 roşii cherry
  • pătrunjel

Mod de preparare

Pasul 1

peste alb in crusta de cascaval 5 jpg jpeg

Speli peştele, îl usuci în şerveţele absorbante şi îl dai cu sare şi piper, după gust, apoi îl stropeşti cu zeama de la 1 lămâie.

Pasul 2

peste alb in crusta de cascaval 4 jpg jpeg

Încingi uleiul, îl pui pe partea cu piele, îl rumeneşti 3 minute, apoi îl ţii alte 3 minute pe cealaltă parte şi îl dai deoparte.

Pasl 3 

peste alb in crusta de cascaval 2 jpg jpeg

Pui, într-un bol, caşcavalul, pesmetul, usturoiul zdrobit, amesteci şi adaugi boia, chilli, rozmarin şi coriandru, după gust. Combini ingredientele. Dacă este cazul, mai pui sare şi piper.

Pasul 4

peste alb in crusta de cascaval 3 jpg jpeg

Răstorni peştele cu tot cu ulei într-o tavă termorezistentă, presari amestecul cu caşcaval şi întinzi untul. Aşezi pe lângă el roşiile şi îl dai la cuptor până când se rumeneşte crusta. Serveşti fileurile de peşte cu felii de lămâie şi cu pătrunjel.