Peşte la cuptor în sos de smântână şi caşcaval

2 shutterstock 1343312087 jpg jpeg

Iată o reţetă de peşte la cuptor delicioasă şi fragedă, care se pregăteşte şi se prepară într-un timp scurt. Este ideală pentru o masă de prânz sau de seară!

Ingrediente

  • 3-4 fileuri peşte, de orice fel
  • 400 g smantana
  • 200 g parmezan
  • 1 ceapă
  • sare si piper, după gust
  • 1-2 linguri zeamă lămâie
  • 1 linguriţă oregano uscat
  • 2 linguri unt

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Aşezi fileurile într-o tavă rotundă.

Între timp, torni într-un bol smântâna şi adaugi parmezanul ras, untul topit, oregano, zeama de lămâie, sarea şi piperul după gust. Amesteci foarte bine compoziţia.

Cureţi, speli şi tai ceapa julien, apoi presari peste fileurile de peşte.

Următorul pas este să torni şi să întinzi sosul astfel încât bucăţile de peşte să fie bine acoperite. Laşi la cuptor 25-30 de minute până ce preparatul va prinde o crustă.

La sfărşit, decorezi cu pătrunjel proaspăt, tocat mărunt.

Poftă bună! 

Foto: Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de File de peşte în sos de unt cu usturoi!

File de peşte în sos de unt cu usturoi

1 file de peste1 jpg jpeg