Peşte pane cu sos de iaurt

peste pane cu sos de iaurt jpeg

Ai grijă când cumperi peşte, să fie proaspăt. Îţi poţi da seama dacă e proaspăt după ochi. Astfel, trebuie ca aceştia să fie transparenţi. Dacă este alterat, ochii sunt tulburi, iar branhiile sunt de culoare maron.

Ingrediente

4 fileuri cod 2 ouă 2 linguri lapte sare piper 4 linguri făină cimbru uscat ulei pentru prăjit

Pentru sos

3 căţei usturoi

sare

1 iaurt mare

1 lingură zeamă lămâie

Pentru ornat

limetă

ridichi

salată

mărar

Mod de preparare

Speli peştele şi îl usuci cu prosoape absorbante. Baţi ouăle cu laptele, cu sare şi piper. Treci fileurile prin făină, prin amestecul de ou, prin făină, le prăjeşti în ulei încins şi le scoţi pe hârtie absorbantă. Le presari cu cimbru.

Pentru sos, zdrobeşti usturoiul şi îl freci cu sare până ce se face pastă. Adaugi iaurtul bătut şi, când sosul este omogenizat, zeama de lămâie. Serveşti paneurile cu sos, cu felii de limetă şi de ridichi, frunze de salată şi mărar.