Ai grijă când cumperi peşte, să fie proaspăt. Îţi poţi da seama dacă e proaspăt după ochi. Astfel, trebuie ca aceştia să fie transparenţi. Dacă este alterat, ochii sunt tulburi, iar branhiile sunt de culoare maron.

Ingrediente

4 fileuri cod
2 ouă
2 linguri lapte
sare
piper
4 linguri făină
cimbru uscat
ulei pentru prăjit

Pentru sos
3 căţei usturoi
sare
1 iaurt mare
1 lingură zeamă lămâie

Pentru ornat
limetă
ridichi
salată
mărar

Mod de preparare

Speli peştele şi îl usuci cu prosoape absorbante. Baţi ouăle cu laptele, cu sare şi piper. Treci fileurile prin făină, prin amestecul de ou, prin făină, le prăjeşti în ulei încins şi le scoţi pe hârtie absorbantă. Le presari cu cimbru.

Pentru sos, zdrobeşti usturoiul şi îl freci cu sare până ce se face pastă. Adaugi iaurtul bătut şi, când sosul este omogenizat, zeama de lămâie. Serveşti paneurile cu sos, cu felii de limetă şi de ridichi, frunze de salată şi mărar.

Loading...