Piept de pui umplut cu caşcaval

piept de pui umplut cu cascaval jpeg

Dacă ai rămas în pană de idei şi nu ştii cum altfel ai mai putea prepara pieptul de pui, noi avem o sugestie:

Ingrediente

1 piept de pui 1-2 linguri ulei 20 g unt 4 felii caşcaval afumat 2 cartofi 50 ml vin roşu sec sare piper

Mod de preparare

Tai pieptul de pui în două şi condimentezi cu sare şi piper după gust. Faci un buzunar adânc în fiecare jumătate de piept şi bagi caşcavalul afumat, tăiat în felii groase de un deget. Legi carnea cu sfoară de bucătărie, ca să nu iasă umplutura.

Pui pieptul de pui într-o tavă şi îl ungi cu ulei. Torni puţină apă, acoperi bine cu folie de aluminiu, având grijă ca aceasta să nu atingă carnea, şi dai la cuptor 20 de minute. Dai folia la o parte, torni vinul roşu în tavă şi laşi la cuptor până se rumeneşte carnea.

Speli cartofii şi îi fierbi în coajă. După ce s-au răcit, îi tai cubuleţe şi îi sotezi uşor în unt, cu sare şi piper. Strecori sosul din tavă peste cartofi, laşi 1-2 minute să se combine aromele şi serveşti pieptul de pui umplut alături de cartofi şi sosul cald.