Pizza picantă, cea mai simplă reţetă

1 pizza picanta jpg jpeg

Cu blat subţire sau gros şi cu fel de fel de umpluturi, pizza este delicioasă în orice combinaţie. Această reţetă de pizza făcută în casă, în variantă picantă, este un real deliciu culinar pentru iubitorii preparatului. Bucură-te de gustul inedit şi de blatul crocant.

Ingrediente

 Pentru aluat

  •  500 g făină
  •  250 ml apă, la temperatura camerei
  • 2 g drojdie proaspătă
  •  25 ml ulei de măsline
  •  1 praf de sare

 Pentru umplutură

  • 2 cepe roşii
  •  1 ardei iute
  •  500 g carne de vită tocată
  •  200 ml vin alb sec
  •  1 ceapă albă
  • 1-2 linguri ulei
  •  100 g gorgonzola
  • 50 g brânză gouda rasă
  •  1 mână rucola
  • sare
  • piper
  • 100 g măsline feliate

Pentru sos

  • 50 g sos de roşii
  •  50 g gorgonzola
  •  100 g mozzarella
  • frunzuliţe de cimbru

Mod de preparare

Pasul 1

Torni apa în vasul în care vei frământa, adaugi uleiul, drojdia şi sarea, apoi baţi cu un tel sau mixezi. Încorporezi făina şi frămânţi până obţii un aluat catifelat, care nu se mai ţine de degete. Îl strângi într-o bilă, pe care o ungi cu puţin ulei şi o laşi deoparte 30 de minute, apoi o acoperi şi o ţii la crescut, cam 2 ore

Pasul 2

Pentru umplutură, încingi uleiul şi căleşti ceapa albă tăiată fin. Adaugi carnea, potriveşti gustul de sare şi piper, o laşi până se albeşte şi torni vinul. Acoperi şi o ţii pe foc până se găteşte carnea şi scade zeama. Amesteci din când în când, apoi o dai deoparte. Pentru sos, zdrobeşti cele 2 tipuri de brânză şi le amesteci cu sosul de roşii până obţii o pastă. Adaugi cimbrul tăiat şi amesteci bine ingredientele.

Pasul 3

Împarţi aluatul în două părţi şi le întinzi în funcţie de cum vrei să fie blatul: gros sau subţire.

Pasul 4

Întinzi sos pe fiecare blat şi îl netezeşti pe toată suprafaţa lui, apoi adaugi carnea, bucăţele de gorgonzola, măsline, feliuţe de ceapă roşie, rondele de ardei iute şi brânză gouda. Aşezi o pizza într-o tavă şi o dai la cuptorul bine încins 9 minute. O scoţi, pui peste ea rucola şi o mai laşi la cuptor până se rumeneşte. La fel procedezi şi cu cealaltă pizza.

Poftă bună!