Australienii pregătesc această plăcintă cu carne la fiecare sărbărire a zilei naţionale în 26 ianuarie. Am putea compara această reţetă australiană de plăcintă cu carne de 26 ianuarie cu iahnia noastră cu fasole şi ciolan de fiecare 1 Decembrie. Dar merită încercată, chiar şi în zile călduroase, dar când ne simţim pofticioşi.

Plăcintă cu carne. Reţetă australiană - Ingrediente (4 porţii)

Pentru aluat

2 ½ căni făină
8 linguri unt
1/4 cană lapte cald
1/4 cană apă încălzită
1/2 linguriţă sare

Pentru umplutură

200 g carne de vită, tocată sau tăiată în bucăţi foarte mici
60 g bacon, tocat fin
2 linguri unt
1 ceapă mare, tocată
1/2 cană vin roşu
1/2 cană supă de vită
2 linguri sos Worcestershire
1 lingură ketchup
1 lingură amidon de porumb
1 lingură apă
1/2 legătură pătrunjel, tocat
1 vârf linguriţă nucşoară
sare
piper

Pentru uns aluatul

1 gălbenuş
1 lingură lapte
ketchup

Plăcintă cu carne. Reţetă australiană - Mod de preparare

Pentru aluat, fierbi apa şi laptele. Adaugi untul şi laşi să se topească. Amesteci făina şi sarea şi adaugi lichidul. Frământă aluatul pe o duprafaţă dată cu făină până obţii un aluat moale. Îl acoperi şi îl laşi la frigider 1 oră.

Pentru umplutură, amestecă untul cu carnea tocată şi dă deoparte. Sotează baconul şi apoi ceapa în grăsimea rămasă. Adaugi carnea tocată şi sotezi 5 minute la foc mediu, amestecând frecvent. Torni vinul roşu şi amesteci bine. Adaugi supa, sosul Worcestershire şi nucşoara. Acoperi şi laşi pe foc 1 oră la foc mic. Dizolvă amidonul într-o lingură de apă şi toarnă peste carne. Adaugi pătrunjelul, potriveşti de sare şi piper. Mai laşi încă 2 minute pe foc. Opreşti focul. Scurgi sosul în exces şi îl păstrezi. Lasă carnea să se răcească bine de tot.

Încingi cuptorul. Întinzi aluatul pe o suprafaţă dată cu făină şi formezi un blat gros de maximum 1 cm. Tai forme mai mici rotunde pentru mini placinte sau formezi una mare rotundă pentru o plăcintă mai mare.

Pui blaturile în formele pregătite de plăcinte şi unse cu puţin unt. Umpli cu compoziţia de carne şi puţin sos. Dacă mai rămâne sos, îl păstrezi. Aşază marginile de aluat peste umplutură şi acoperă.

Adună resturile de aluat şi întinde-le din nou. Formezi alte cercuri şi acoperi bine compozişia de carne. Apeşi bine pentru a adera cele două straturi de blat.

Baţi gălbenuşul cu laptele. Unge plăcintele şi marginile cu acest amestec. Coace în mijlocul cuptorului pentru 40 de minute. Serveşte plăcinta cu carne cu ketchup cald pe deasupra şi poţi pune şi restul de sos alături.

sursa: http://www.196flavors.com/

Loading...