Această plăcintă cu pui, tipică americanilor, are o crustă crocantă deasupra unui conţinut cremos şi delicios de pui, smântână, mazăre şi morcov. Este o cină delicioasă şi se face destul de rapid, dacă iei în considerare să cumperi aluatul gata preparat.

Ingrediente pentru plăcintă cu pui:

1 lingură ulei
1 ceapă tocată
2 morcovi tocaţi
1 tulpină de ţelină tocată
4 pulpe de pui dezosate
1 linguriţă de sare
1 linguriţă piper
6 linguri făină
1 crenguţă de cimbru
3 căni de supă de pui
1 ceaşcă de mazăre congelată
2 cepe verzi
3 linguri smântână pentru gătit


Mod de preparare plăcintă cu pui:

Pune o cratiţă la foc mediu şi adaugă o lingură de ulei. Pune ceapa, ţelina şi morcovul tocate mărunt şi lasă la călit cam 4 minute. Adaugă puiul tăiat în cubuleţe mici, sarea şi piperul şi mai lasă la gătit pentru vreo 3 minute.

Adaugă făina şi amestecă constant. Pun cimbrul  şi adaugă încet supa, amestecând continuu. Redu focul şi lasă să fiarbă pentru 10 minute, amestecând din când în când. Scoate crenguţa de cimbru şi adaugă mazărea, ceapa vede şi cimbrul tocat. Adaugă smântâna pentru gătit şi opreşte focul.

Lasă amestecul la răcit şi într-o tavă tapetată cu unt şi făină pune aluatul tăind părţile în exces. Pune amestecul şi acoperă cu aluat, având grijă să sigilezi bine marginile. Poţi unge partea de sus a aluatului cu un ou bătut.
Dă plăcinta la cuptor pentru 30 de minute.
Serveşte cu o salată verde.

Loading...