5 alimente care alungă foamea

1 femeie cumparaturi legume jpg jpeg

Senzaţia continuă de foame este unul dintre cei mai mari duşmani ai regimurilor de slăbit, mai ales la începutul curei. Ca să alungi poftele, există anumite produse care te ajută să te menţii sătulă pentru mai mult timp.

Merele

Un măr este alegerea potrivită pentru micul dejun sau pentru gustarea de după amiază. Aceste fructe sunt o sursă importantă de fibre, care te fac să te simţi sătulă la puţin timp după ce le-ai mâncat, pentru o perioadă îndelungată. Merele conţin şi multă apă, un alt factor care creşte senzaţia de saţietate, astfel încât să nu ţi se mai facă foarte repede foame.  Pectinele care se găsesc în mere sunt şi ele inhibitori ai apetitului, căci reglează nivelul de glucoză din sânge.

Mâncârurile condimentate

Mai multe studii efectuate de-a lungul vremii au dovedit că mâncărurile condimentate te ajută să te menţii sătulă pentru mai mult timp şi contribuie la accelerarea metabolismului, împiedicând depunerea grăsimii. O cercetare recentă a arătat că hrana condimentată ajută şi la arderea mai rapidă a caloriilor.

Perele

Dacă îţi plac fructele, optează şi pentru pere. Nu conţin mult zahăr şi au o cantitate importantă de fibre, de aceea perele se înscriu pe lista alimentelor care păcălesc cu uşurinţă foamea. Un studiu efectuat la Washington State University, SUA, a arătat că anumite substanţe care intră în compoziţia perelor cresc senzaţia de saţietate. Totodată, perele ajută şi la reglarea digestiei, prevenind tulburările gastrointestinale. Mănâncă o pară cu 15-20 de minute înainte de masă.

Migdalele

Migdalele au un conţinut bogat de grăsimi sănătoase, fiind de ajutor pentru scăderea nivelului de colesterol „rău“ din sânge şi pentru reducerea apetitului. Sunt bogate în fibre, care menţin senzaţia de saţietate pentru mult timp. Un pumn  de migdale conţine aproximativ patru grame de fibre şi aproximativ şase grame de proteine. De aceea aceste fructe oleaginoase sunt gustarea ideală pentru persoanele care se află la cură de slăbire.

Roşiile

Cu un conţinut ridicat de apă şi de fibre solubile, roşiile pot fi incluse pe lista alimentelor care reduc apetitul. Sunt şi o sursă importantă de vitamine şi minerale, contribuind şi la menţinerea unui tonus ridicat. O salată de roşii este ideală pentru masa de prânz, căci te va face să uiţi de foame pentru tot restul zilei.