Ai grijă ce pui pe masa de Revelion!

masa de revelion jpeg

În unele alimente, cum sunt şi mezelurile, există substanţe care pot cauza dureri de cap, greaţă, dureri în piept, probleme digestive. Pe de altă parte, o masă bogată, cu preparate diversă, cu alimente neprocesate şi o hidratare corectă te păzesc de astfel de neplăceri.

Numeroase studii au arătat că unii compuşi – aditivi, aminoacizi, îndulcitori – sunt factori declanşatori ai durerilor de cap. Desigur, nu toate persoanele au aceeaşi sensibilitate faţă de astfel de substanţe. Dacă ai observat că te doare capul după ce mănânci, de pildă, brânză, este indicat să eviţi acest aliment.

O alimentaţie diversă, cu un aport bun de fructe şi legume şi o bună hidratare reprezintă un aliat în lupta cu durerile de cap.

Atenţie! Aceşti aditivi şi conservanţi pot da dureri de cap

MONOGLUTAMATUL DE SODIU este un potenţiator de aromă care dă gust supelor la plic, produselor semipreparate sau mezelurilor.

NITRIŢII sunt aditivi adăugaţi mai ales în mezeluri şi produse afumate (peşte), pentru pentru prelungirea valabilităţii produselor, precum şi intensificarea aromei şi a gustului.

Află mai multe despre alimentele pe care nu trebuie să le consumi de Revelion pe www.clicksanatate.ro.

Află mai multe despre alimentele pe care nu trebuie să le consumi de Revelion pe www.clicksanatate.ro.