Ce alimente se păstrează mai bine la congelator şi în ce măsură îşi păstrează valoarea nutritivă

alimente congelate jpeg

Produsele congelate nu îi încântă în mod deosebit pe gurmanzi şi nici pe bucătari, însă avantajele alimentelor îngheţate sunt reale, asigură nutriţioniştii.

De la clătite crocante la batoane de peşte şi vafe de cartofi, alimentele congelate nu sunt prea aspectuoase. În plus, bucătarii profesionişti nu sunt încântaţi de ideea de a folosi acest tip de produse. Totuşi, alimentele congelate au certe avantaje, confirmate de nutriţionişti.

„În ceea ce priveşte conţinutul nutriţional, congelarea nu afectează alimentele, care îşi păstrează vitaminele şi mineralele. La trei zile după ce legumele sunt scoase din pământ, se pierde 80% din vitamina C, iar după cinci zile îşi pierd mare parte din valoarea nutriţională”, a declarat Brian Young, director executiv al Federaţiei Alimentelor Congelate din Marea Britanie, pentru Daily Mail.

citeşte continuarea pe adevarul.ro

adevarul.ro



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg