Ce beneficii au seminţele de mac

mac jpeg

Minusculele seminţe negre sau cenuşii au valori atât nutriţionale, cât şi medicinale. Sunt sursă de fibre, ajută la reducerea nivelului colesterolului „rău“ şi au acţiune analgezică.

Macul de grădină (Papaver somniferum), o specie des întâlnită, produce aceste mici seminţe oleaginoase, care sunt folosite pe post de condiment în industria alimentară. Dincolo de aroma unică pe care o oferă preparatelor dulci sau sărate, seminţele de mac au proprietăţi antioxidante, contribuie la prevenirea bolilor şi te ajută să îţi menţii frumuseţea pielii şi a podoabei capilare.

Este bine de ştiut că macul este principala sursă de opium, substanţă folosită ca somnifer, calmant, analgezic şi stupefiant. Opiumul este un suc lăptos secretat de capsulele necoapte ale plantei, extras şi apoi uscat. Conţine o serie de alcaloizi cunoscuţi sub numele de opiacee, iar în aceeaşi categorie intră morfina, codeina, papaverina şi tebaina. Când e vorba de administrarea internă, seminţele de mac trebuie folosite cu precauţie, deoarece în ele se găsesc, în cantităţi mici, compuşi din familia opiaceelor.

continuarea pe clicksanatate.ro

continuarea pe clicksanatate.ro