Ce facem cu ouăle de la Paște?
După ce bucuria ciocnirii ouălor a trecut, cu siguranță ți-au rămas câteva cu care nu știi întotdeauna ce să faci. Iată trei idei simple de... transformare a acestora în preparate delicioase!

Ouă devil
Ingrediente
6 ouă fierte tari
3 linguri maioneză
1 lingură muștar Dijon
1 linguriță oțet de mere
½ linguriță sos picant Tabasco sau alt sos iute
½ linguriță boia dulce
¼ linguriță sare
¼ linguriță piper negru
boia, pentru decor
Mod de preparare
Cureți ouăle de coajă, le tai în jumătate, le scoți cu grijă gălbenușurile ca să nu se rupă albușurile și le pui într-un bol. Albușurile le așezi pe un platou cu căușul în sus.
Mărunțești gălbenușurile cu o furculiță sau cu un tel mic, adaugi maioneza, muștarul, oțetul de mere, boiaua, sosul picant,
sare și piper după gust, și amesteci bine până obții o pastă fină.
Cu ajutorul unui poș de patiserie, umpli fiecare jumătate de albuș cu amestecul de gălbenușuri și presari boia deasupra pentru decor.
Salată de ouă cu apio
Ingrediente
6 ouă fierte tari
2 tije de apio mai subțiri
3 linguri maioneză
1 lingură iaurt grecesc gras
1 linguriță muștar Dijon
1 linguriță oțet de mere sau suc de lămâie
sare
piper
salată verde, pentru ornat
Mod de preparare
Cureți ouăle de coajă, le pui într-un bol și le zdrobești cu o furculiță.
Tai țelina apio în bucățele și o pui peste ouă. Adaugi maioneza, iaurtul grecesc, muștarul și oțetul de mere sau sucul de lămâie, și omogenizezi.
Adaugi sare și piper după gust, ornezi cu salată verde și poți servi pe pâine prăjită.
Salată de ouă cu avocado și iaurt
Ingrediente
4 ouă fierte tari
1 avocado copt
2 linguri iaurt grecesc
1 linguriță muștar cu hrean
sucul de la ½ lămâie
sare
piper
2 fire ceapă verde
Mod de preparare
Cureți ouăle de coajă și le zdrobești grosier cu o furculiță.
Cureți avocadoul, îi scoți sâmburele, îl descojești și îl pasezi până obții o cremă pe care o pui peste ouăle zdrobite, adaugi iaurtul, muștarul și sucul de lămâie.
Speli, cureți și tai mărunt firele de ceapă, le adaugi peste amestecul cu ouă, potrivești de sare și piper și servești cu pâine prăjită.