Chimenul, leac în tulburările digestive

chimen jpeg

Cunoscut drept condiment, chimenul are şi proprietăţi medicinale. Îmbunătăţeşte digestia, stimulează imunitatea şi este o sursă excelentă de vitamina C, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu şi zinc.

Planta are un aspect similar cu cel al mărarului, cu frunze fin ramificate, care cresc pe tulpini de 20-30 cm. De la această specie se utilizează, în scop medicinal, doar fructele – impropriu numite seminţe – , cu aromă caracteristică, puternică, asemănătoare anasonului.

Tratează afecţiunile gastro-intestinale

Ceaiul de chimen e bun pentru tratarea afecţiunilor gastro-intestinale, precum reglarea acidităţii gastrice sau în caz de balonare. Lichidul e bun şi pentru stimularea digestiei. Pentru prepararea ceaiului ai nevoie de o linguriţă de seminţe de chimen la o cană cu apă. Seminţele se pun în ibric şi se încălzesc la foc mare timp de 5 secunde. Ceaiul se lasă să dea în clocot, apoi se ia de pe foc şi se lasă deoparte câteva minute. Se strecoară şi se foloseşte simplu sau cu miere, 2-3 căni pe zi.

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro