Condimentul care te face să mănânci mai puţin şi dă savoare preparatelor culinare

646x404 jpeg

Te-ai plictisit să găteşti cu aceleaşi condimente şi ai vrea să încerci ceva nou, care să adauge un plus de savoare preparatelor? Ei bine, un anumit tip de ardei iute foarte popular în bucătăria specifică Orientului Mijlociu a devenit în ultimii ani tot mai popular în bucătăriile europene.

Ardeiul iute de Alep, o varietate specifică zonei oraşului Alep, localitatate situată în nordul Siriei, se cultivă exclusiv în Siria şi Turcia. Ceea ce este deosebit la acest tip de ardei se leagă de aroma sa asemănătoare cu a stafidelor, căpătată treptat, pe măsură ce ardeiul se coace. Gustul uşor dulceag şi parfumul care aduce aminte de roşiile uscate la soare completează iuţeala moderată a ardeiului de Alep, ceea ce îl face să fie şi pe gustul celor care apreciază mâncarea condimentată, dar fără să fie excesiv de iute.

continuarea pe adevarul.ro

adevarul.ro

sursa foto: seasonwithspice.com



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg