Condimentul care te face să mănânci mai puţin şi dă savoare preparatelor culinare

646x404 jpeg

Te-ai plictisit să găteşti cu aceleaşi condimente şi ai vrea să încerci ceva nou, care să adauge un plus de savoare preparatelor? Ei bine, un anumit tip de ardei iute foarte popular în bucătăria specifică Orientului Mijlociu a devenit în ultimii ani tot mai popular în bucătăriile europene.

Ardeiul iute de Alep, o varietate specifică zonei oraşului Alep, localitatate situată în nordul Siriei, se cultivă exclusiv în Siria şi Turcia. Ceea ce este deosebit la acest tip de ardei se leagă de aroma sa asemănătoare cu a stafidelor, căpătată treptat, pe măsură ce ardeiul se coace. Gustul uşor dulceag şi parfumul care aduce aminte de roşiile uscate la soare completează iuţeala moderată a ardeiului de Alep, ceea ce îl face să fie şi pe gustul celor care apreciază mâncarea condimentată, dar fără să fie excesiv de iute.

continuarea pe adevarul.ro

adevarul.ro

sursa foto: seasonwithspice.com