Cum poate schimba culoarea ceştii gustul unei băuturi

Ai starea de spirit pentru a bea o ceaşcă de ciocolată caldă? Fă-ţi o favoare: bea minunata băutură într-o ceaşcă de culoare portocalie.
Un nou studiu spune că modul în care percepem aroma diferitelor băuturi poate fi diferit în funcţie de culoarea cănilor. „Gustul şi aroma unor produse alimentare şi băuturi pot fi îmbunătăţite de culoarea vaselor în care sunt servite“, a declarat Betina Piqueras-Fiszman, co-autoare a studiului şi cercetătoare la Universitatea din Oxford. Betina şi colegii ei au cerut unui număr de 57 de persoane să deguste ciocolată caldă din patru cupe de culori diferite: alb, crem, portocaliu şi roşu. La sfârşitul experimentului, toţi cei 57 de participanţi au spus că ciocolată caldă din cana portocalie avea un gust mai bun, mai dulce sau un miros mai aromat.
citeşte continuarea pe adevarul.ro