Cum să faci dulceaţă de dovleac cu portocală, scorţişoară şi ghimbir

dulceata dovleac jpeg

Toamna se numără dovlecii, dar în loc să-i folosim ca să facem felinare de groază pentru noaptea de Halloween, am putea să transformăm miezul aromat într-o dulceaţă delicioasă.

Dovleacul plăcintar este foarte gustos şi copt, nu mai vorbim de plăcinta de dovleac, dar ca dulceaţă întinsă pe o felie de pâine caldă este senzaţional. Aşa că ar merita ca pe lângă clasicele borcane cu dulceaţă de prune, vinşine sau gutui să-i surprindeţi pe cei dragi şi cu o dulceaţă de dovleac.

Ingrediente

1,5 kg pulpă de dovleac plăcintar, curăţat de coajă şi seminţe, tăiat bucăţi 100 g ghimbir proaspăt 300 g suc de lămâie şi coajă rasă 200 g suc proaspăt de portocală 1 limetă din care stoarcem sucul 1 baton de scorţişoară sau jumătate de linguriţă praf de scorţişoară 1 litru de apă 1 kg de zahăr

află modul de preparare pe adevarul.ro

adevarul.ro

sursa foto: www.hayah.cc



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg