Cum să faci gem de portocale

Gem de portocale jpeg

Iarna este sezonul lor, aşadar este timpul să profităm de fructele vedetă ale momentului, portocalele printr-un delicios gem.

Pentru gemul de portocale ai nevoie de

1, 5 kilograme portocale ½ cană zahăr ½ de lămâie

Cum se prepară gemul de portocale

Descojeşte portocalele, rupele felii şi scoate-le sâmburii. Încearcă să îndepărtezi cât mai mult din coaja albă a feliilor. Taie pulpa bucăţi şi stoarce zeama de la 2 portocale. Pune totul într-o cratiţă în care faci gem şi mai zdrobeşte puţin cu o lingură de lemn portocalele. Adaugă zahărul şi lasă focul mediu. După ce s-a dizolvat zahărul, lasă să fiarbă 20 de minute. După ce s-a evaporat zeama, dă focul mai mic şi zdrobeşte cât poţi portocalele. Toarnă zeama de lămâie şi lasă să fiarbă până capătă consistenţa unui gem, amestecând continuu. Pune gemul în borcan la frigider, unde rezistă 2-3 săptămâni fără conservanţi.

Sursa foto http://www.lincyscookart.com



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg