Cum să faci lipii indiene cu unt
Bucătăria indiană este plină de savoare. Iată doar una dintre numeroasele lor reţete.
Ai nevoie de
2 căni făină
½ lingură bicarbonat de sodiu
½ lingură sare
½ lingură drojdie uscată
2/3 cană apă călduţă
¼ cană iaurt grecesc
3 linguri lapte
2 linguri ulei
1 lingură zahăr
3 linguri unt topit
Coriandru, opţional
Amestecă făina cu bicarbonatul de sodiu şi sarea. În alt vas dizolvă în apă zahărul. Adaugă în apă drojdia şi las-o să se înmoaie 10 minute. Pune uleiul, iaurtul şi laptele. Adaugă făină, puţin câte puţin şi frământă până obţii un aluat moale, dar care nu se ţine de degete. Lasă-l să crească aproximativ 1 oră. Presară făină pe suprafaţa de lucru şi împarte aluatul în 5 părţi egale. Întinde fiecare bucată. Încinge o tigaie neaderentă. Unge fiecare lipie cu unt pe suprafaţa exterioară şi pune-o în tigaie. După ce ai întors lipia, unge-o cu unt şi pe cealaltă suprafaţă. Procedează la fel cu toate lipiile. Dacă vrei presară pe deasupra coriandru.
Sursa foto http://www.cookwithmanali.com