Cum să găteşti cele mai bune gogoşi, după reţeta regretatului Radu Anton Roman. Ingrediente pentru aluatul pufos şi timpul ideal pentru a-l lăsa la dospit

Cel mai uşor şi rapid desert se pregăteşte din câteva ingrediente. Popularele gogoşi, neplisite de pe mesele românilor se fac iute. Pufoase şi rapid de preparat, gogoşile sunt cea mai bună opţiune pentru un desert gustos.
Radu Anton Roman, maestrul gastronomiei româneşti, jurnalist şi scriitor, dezvăluie în cartea sa de “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia), reţeta deliciosului preparat. Secretul preparatului constă în timpul de dospire, foarte important pentru ca aluat să devină pufos şi elastic. Iată ce nota autorul despre preparatul deosebit de gustos: “Gogoşile muntenesti bat drumul între rustrele scovergi din Ardeal şi preanobilul cozonac de Moldova, fără să-şi găsească loc potrivit. Se dau la masă ninse cu o avalanşă de zahăr pudră”.
Ingrediente:
o jumătate de kilogram de făină 3 ouă 3 linguri de zahăr 2 linguri de unt sare lapte, cât cuprinde 1 lingură de drojdie