Cum să găteşti clătitele perfecte

clatite jpeg

Prima clătită este totdeauna aruncată. Este trist, dar valabil. Se lipeşte de tigaie sau pur şi simplu arată ca o cârpă zdrenţuită. Problema, de cele mai multe ori, este că tigaia nu este suficient de încinsă. Pentru o clătită perfectă, tigaia trebuie să aibă temperatura perfectă, aceea în care o picătură de apă sfârâie puţin înainte să se evapore complet.

Grăsimea

Untul dă cea mai bună savoare, dar tigaia trebuie să fie atât de încinsă, încât, cu siguranţă untul se va arde. Există moduri de a evita asta, susţine „The Telegraph“. Unul dintre ele este ca tigaia să fie unsă cu unt cu ajutorul unei pensule, în loc să lăsăm o bucăţică de unt în mijloc, să se topească. Se va folosi numai unt fără sare sau o combinaţie de unt cu ulei, pentru că nu se va mai arde atât de uşor.

citeşte continuarea pe adevarul.ro

adevarul.ro