Cum se prepară gustoasele chiftele, supa şi mâncarea de urzici: de ce este indicat să consumăm urzici imediat cum apar pe piaţă

Venirea primăverii reprezintă un motiv de bucurie în bucătărie. Gama de mâncăruri pe care le putem prepara devine din ce în ce mai variată şi mai bogată în vitamine. Iată trei feluri de mâncare pe bază de urzici, "vedetele" sezonului.
Urzicile sunt pline de vitamine, A, C, K, B2 fiind doar câteva dintre acestea, dar şi de minerale, fier, magneziu, calciu sau siliciu, consumul lor fiind benefic pentru organism. Aceste plante mai sunt şi un bun tonic metabolic şi muscular, îmbunătăţind secreţia de testosteron şi scăzând tensiunea. Nutriţioniştii recomandă consumarea urzicilor încă din luna martie, când acestea încep să apară pe piaţă, substanţele benefice pe care le conţin ajutându-vă să vă acomodaţi mai repede şi mai bine cu schimbările din organism care vin odată cu încălzirea bruscă a vremii.