Cum se prepară gustoasele chiftele, supa şi mâncarea de urzici: de ce este indicat să consumăm urzici imediat cum apar pe piaţă

urzici jpeg

Venirea primăverii reprezintă un motiv de bucurie în bucătărie. Gama de mâncăruri pe care le putem prepara devine din ce în ce mai variată şi mai bogată în vitamine. Iată trei feluri de mâncare pe bază de urzici, "vedetele" sezonului.

Urzicile sunt pline de vitamine, A, C, K, B2 fiind doar câteva dintre acestea, dar şi de minerale, fier, magneziu, calciu sau siliciu, consumul lor fiind benefic pentru organism. Aceste plante mai sunt şi un bun tonic metabolic şi muscular, îmbunătăţind secreţia de testosteron şi scăzând tensiunea. Nutriţioniştii recomandă consumarea urzicilor încă din luna martie, când acestea încep să apară pe piaţă, substanţele benefice pe care le conţin ajutându-vă să vă acomodaţi mai repede şi mai bine cu schimbările din organism care vin odată cu încălzirea bruscă a vremii.

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg