De ce nu suntem dispuşi să mâncăm anumite tipuri de carne?

Deşi românii sunt mari consumatori de carne, în farfurie ajung destul de rar şi alte tipuri de carne în afară de cea de porc, pui, vită sau peşte. Iar această reticenţă există şi în cazul americanilor sau britanicilor, chiar dacă în ultima vreme se fac eforturi pentru a încuraja consumul de carne de iepure sau chiar de carne de cal.
Consumul de carne de cal stârneşte pe chipul multora o expresie de dezgust, iar carnea de iepure, deşi consumată în mod regulat de strămoşii noştri, este privită acum cu scepticism.
Drept dovadă, în Statele Unite au existat recent proteste când compania „Whole Foods” a început să vândă carne de iepure. Reprezentanţii companiei au susţinut că, de-a lungul anilor, clienţii lor şi-au manifestat de foarte multe ori dorinţa pentru acest tip de carne. Însă chiar dacă este consumată în unele restaurante, carnea de iepure este departe de a fi consumată la scară largă. Excepţia principală este, însă, vânatul, care a înregistrat anul trecut creştere de vânzări, conform BBC.
citeşte continuarea pe adevarul.ro