De ce nu suntem dispuşi să mâncăm anumite tipuri de carne?

646x404 jpeg

Deşi românii sunt mari consumatori de carne, în farfurie ajung destul de rar şi alte tipuri de carne în afară de cea de porc, pui, vită sau peşte. Iar această reticenţă există şi în cazul americanilor sau britanicilor, chiar dacă în ultima vreme se fac eforturi pentru a încuraja consumul de carne de iepure sau chiar de carne de cal.

Consumul de carne de cal stârneşte pe chipul multora o expresie de dezgust, iar carnea de iepure, deşi consumată în mod regulat de strămoşii noştri, este privită acum cu scepticism.

Drept dovadă, în Statele Unite au existat recent proteste când compania „Whole Foods” a început să vândă carne de iepure. Reprezentanţii companiei au susţinut că, de-a lungul anilor, clienţii lor şi-au manifestat de foarte multe ori dorinţa pentru acest tip de carne. Însă chiar dacă este consumată în unele restaurante, carnea de iepure este departe de a fi consumată la scară largă. Excepţia principală este, însă, vânatul, care a înregistrat anul trecut creştere de vânzări, conform BBC.

citeşte continuarea pe adevarul.ro

adevarul.ro



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg