Delicii mediteraneene de top

halloumi jpeg

Gastronomia este considerată o artă şi o formă de civilizaţie. În bucătăria mediteraneeană, mâncărurile sunt simple, uşor de preparat, servite în porţii mici, fiecare aliment păstrându-şi astfel aroma.

Luni, 15 mai, Florentina Opriş, Ambasadorul unui Stil de Viaţă Sănătos, a fost gazda evenimentului „Petrecere cu preparate mediteraneene“, bucate inspirate din frumoasa insulă Cipru. De asemenea, oaspeţii avut onoarea să-l cunoască pe Excelenţa Sa, Ambasadorul Ciprului, Mr. Dimitris Hatziargyrou, care şi-a exprimat bucuria că „tradiţia cipriotă şi deliciile culinare sunt apreciate în România“.

Invitaţii, adunaţi în număr mare, au urmărit cu atenţie explicaţiile şi mişcările a doi bucătari de top: românul Cătălin Scărlătescu şi cipriotul Nikolas Konstantinou. Cei doi chefi au preparat 15 reţete în care ingredientul vedetă a fost brânza Halloumi. După ce au fost adăugate şi ultimele ingrediente şi li s-a potrivit gustul, preparatele au fost aşezate pe farfurii şi a urmat momentul hotărîtor: degustarea. Unii au fost mai sfioşi, alţii mai îndrăzneţi. Cum li s-a părut? Interesantă şi foarte gustoasă. Branza Halloumi Mediterranea a fost savurată împreună cu pâinicile Vel Pitar şi, bineînţeles, alături de un vin bun, venit din partea Cramei Sâmbureşti.

image