Florile care se mănâncă - noul trend în gastronomie

coada soricelului shutterstock 5010343 jpeg

Florile comestibile sunt folosite în gastronomie din antichitate, iar în Extremul Orient nu lipsesc din reţetele culinare. Recent, marii bucătari a lumii au reînceput să le folosească pe post de garnituri sau în deserturi.

Arome cu puţine calorii

De-a lungul secolelor au fost folosite proaspete sau uscate, sub formă de pudră, petnru a aroma diversele mâncăruri şi deserturi. Petalele de trandafir, spre exemplu, au ocupat dintotdeauna un loc privilegiat pe mesele regilor.

continuarea clickpentrufemei.ro

clickpentrufemei.ro

sursa foto: Shutterstock (flori de coada şoricelului)



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg