Frişca, regina cremelor. Cum să obţii cea mai bună frişcă

Frişca, această cremă fină care tronează glorios pe deserturi, a fost creată de un bucătar francez în onoarea Regelui Soare. Cu timpul, reţeta faimoasei creme a ajuns în toate bucătăriile lumii. Realizată din smântână nefermentată cu un procent mare de grăsime, zahăr şi vanilie, frişca este o cremjă foarte fină şi uşor de realizat dacă ai ingrediente de cea mai bună calitate.
Iată câteva secrete pentru cea mai bună frişcă:
- adaugi zahărul şi aromele în momentul în care a început să se formeze o cremă pufoasă. În caz contrar, nu-şi va dubla volumul. - când crema şi-a dublat volumul, nu o mai baţi, deoarece se tranformă în unt - ingredientele şi ustensilele de bucătărie trebuie să fie reci - dacă ai bătut frişca prea tare, adaugi 2-3 linguri de smântână şi omogenizezi crema cu o lingură de lemn, fără să o mai baţi.
Dacă ţii cont de toate aceste sfaturi vei obţine cea mai bună frişcă.