Ghid de licori pentru Sărbători: reţete de vin fiert, ciocolată caldă şi cocktailuri festive

sampanie cu nuci shutterstock 20304205 jpeg

Vinul fiert cu Jägermeister, ciocolata ciocolata caldă cu nuci caramelizate şi frişcă, cocktailurile alcoolice cu infuzii de ceai şi ginurile tonice aromate sunt băuturile în tendinţe recomandate de barmani pentru Crăciun şi Revelion.

Reţetele clasice de vin fiert sau de ciocolata caldă au şi variante mai „îndrăzneţe“, mai savuroase şi moderne. Băuturile aflate în tendinţe anul acesta, care pot fi servite la mesele festive de Sărbători sau când temperaturile sunt scăzute, se concentrează pe ingrediente de calitate, fructe proaspete, ierburi aromate sau infuzii de ceaiuri.

„Tendinţele în materie de băuturi sunt cam aceleaşi ca şi la mâncare: orientare către ingrediente «fresh», mai sănătoase, băuturi artizanale“. În privinţa amestecurilor, imaginaţia este limita“, spune Bebi Oprea, fondatorul primei academii de barmani din ţara noastră, Bar Academy Romania, şi director operaţional Bordello şi Republic.

citeşte continuarea pe adevarul.ro

adevarul.ro



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg