Ghid de licori pentru Sărbători: reţete de vin fiert, ciocolată caldă şi cocktailuri festive

Vinul fiert cu Jägermeister, ciocolata ciocolata caldă cu nuci caramelizate şi frişcă, cocktailurile alcoolice cu infuzii de ceai şi ginurile tonice aromate sunt băuturile în tendinţe recomandate de barmani pentru Crăciun şi Revelion.
Reţetele clasice de vin fiert sau de ciocolata caldă au şi variante mai „îndrăzneţe“, mai savuroase şi moderne. Băuturile aflate în tendinţe anul acesta, care pot fi servite la mesele festive de Sărbători sau când temperaturile sunt scăzute, se concentrează pe ingrediente de calitate, fructe proaspete, ierburi aromate sau infuzii de ceaiuri.
„Tendinţele în materie de băuturi sunt cam aceleaşi ca şi la mâncare: orientare către ingrediente «fresh», mai sănătoase, băuturi artizanale“. În privinţa amestecurilor, imaginaţia este limita“, spune Bebi Oprea, fondatorul primei academii de barmani din ţara noastră, Bar Academy Romania, şi director operaţional Bordello şi Republic.
citeşte continuarea pe adevarul.ro