Peşte umplut cu şuncă şi ou fiert

ton1 jpeg

Seamană perfect cu o ruladă din peşte, umplută cu bucaţi de bacon şi ou fiert, servită cu un sos uşor închegat. Aspectul vă face să încercaţi acest peşte, iar cand veţi gusta, nu rămâne decât să exclamaţi. Reţeta este perfectă pentru familiile care preferă peştele şi care s-au săturat de peşte la grătar, peşte prăjit sau la cuptor.

Ingrediente:

o bucată mare de ton bacon sau şuncă presată 2 cepe 6 caţei de usturoi 2 ouă fierte 1 pahar de vin alb 1/2 cană ulei de măsline sare piper

Mod de preparare:

Pentru început, se pune apă într-un ibric şi se fierb bine cele doua ouă, să nu fie cu zeamă. După aceea se curăţă ceapa şi se taie pe un fund. Într-o tigaie se sotează ceapa împreună cu usturoiul, la foc mediu-scăzut până se rumeneşte.

Între timp, se spală bine carnea de ton, se întinde pe un fund şi cu ajutorul unui cuţit special se face o tăietură de-a lungul fileului de peşte.

Tăiaţi în fâşii subţiri şunca sau bucata de bacon, după care se introduce în taietura din peşte. Dupa aceea, se taie ouăle în bucaţi şi se pun peste şunca în fileul de ton.

image

Citeşte restul reţetei pe gatitul.ro!

Citeşte restul reţetei pe gatitul.ro!