Pontul unuia dintre cei mai cunoscuţi bloggeri culinari. La ce se referă cu adevărat expresia „făină cât cuprinde”

Una dintre expresiile întâlnite în reţetele pentru prăjituri este „făină cât cuprinde” sau „făină cât cere compoziţia”. Cristian Borod, unul dintre cei mai cunoscuţi bloggeri culinari din România, a explicat de ce nu trebuie să vă speriaţi la întâlnirea acestei expresii.
Arădeanul Cristian Borod, alias bucatarmaniac.ro a explicat că de cele mai multe ori expresia „făină cât cuprinde” este folosită în cazurile în care nu se pot măsura cantităţile sau acestea nu sunt cruciale în reuşita ei. „De ce nu se pot măsura întodeauna cantităţile? Pentru că ori nu este nevoie, ori în compoziţie se poate găsi un ingredient sau mai multe, cu proprietăţi variabile. Adică ouale pot fi mai mari sau mai mici, grăsimea folosită poate să conţină mai multă sau mai puţină apă sau însăşi calitatea şi proprietăţile făinii pot fi diferite de la o marcă la alta”, a explicat Cristian Borod pe bucatarmaniac.ro.