Recomandări pentru masa de Paşte de la cei trei chefi juraţi ai emisiunii „Hell's Kitchen“ - Iadul Bucătarilor

Cum ar trebui gătită carnea de miel, ce nu ar trebui să lipsească de pe masa de paşte sau care sunt recomandările pentru meniul de Înviere. Acestea sunt întrebările la care au răspuns juraţii „Hell's Kitchen - Iadul Bucătarilor“, chefii Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu şi Florin Dumitrescu. Raspunsuri jurati ”Hell’s Kitchen – Iadul bucatarilor”
Eu recomand sa combinati carnea de miel cu salate verzi, spanac proaspat, leurda, untisor, ceapa verde. Primavara ne pune la dispozitie in piete multe verdeturi sanatoase.
Si eu optez tot pentru o salata verde. Si va sfatuiesc sa consumati carnea de miel in cantitati moderate.
Combinati carnea de miel cu verdeturi proaspete de sezon, spanac, leurda, untisor, loboda, stevie sau cu un sos dulce-acrisor. Eu cred ca e foarte important si vinul cu care o asociem: recomand sa fierbeti carnea in vin, iar la masa sa serviti un vin potrivit.

Ouale rosii.
Eu sunt de parere ca la mesele de sarbatoare este bine sa pregatesti exact ce te face sa te simti bine. Sunt persoane care nu consuma carne de miel si o inlocuiesc cu peste, de exemplu. Sigur, ouale rosii si cozonacul sunt un simbol al acestei sarbatori si cred ca nu lipsesc de pe masa niciunui roman.
Ouale rosii. Atat. Asta e cea mai importanta traditie de Paste.
Nu sarati carnea de miel inainte de a o gati. Daca nu aveti prapure pentru drob, tapetati tava in care puneti compozitia de drob cu ulei si pesmet, iar pe deasupra turnati ouale batute.
Pentru drob, eu nu fierb organele si carnea, ci le trag la tigaie. 25 % din compozitie se taie cuburi, restul se toaca la masina. In stufat puneti mai mult usturoi verde decat ceapa verde, iese mult mai gustos asa. Un pahar cu lapte e indicat, pentru ca laptele linisteste stomacul, dupa atatea preparate cu ceapa si usturoi.
Alegeti cu grija vinul pentru masa de Paste. Exista anumite soiuri care insotesc perfect carnea de miel si altele care se asorteaza cu deserturile, de exemplu. Cel mai simplu mod de a gati carnea de miel este sa puneti o bucata de carne la cuptor cu legume radacinoase, foarte mult usturoi, cimbru si vin rosu.

De Paste obisnuiesc sa petrec in familie, asa ca si anul acesta vom fi in Bucuresti. Mergem la slujba de Inviere, pregatim un meniu traditional, iar a doua zi mergem in vizita la mama.
Pentru ca trebuie sa ma ocup de diverse proiecte, anul asta de Paste nu am vacanta. Asa ca voi petrece traditional, aici, in Bucuresti.
Noi s-ar putea sa devenim din nou parinti chiar de Paste. Pentru ca in prima jumatate a lui aprilie Cristina trebuie sa nasca, nu ne facem planuri. Vom avea un program linistit, acasa.