Reţeta delicioasă de ciorbă de salată. Un gastronom ardelean celebru dezvăluie ingredientul secret al preparatului de vis

Un veritabil regal al legumelor, dar şi un ingredient cel puţin surprinzător fac din ciorba de salată pregătită de gastronomul Mircea Groza un succes garantat.
”Îţ trebe doi morcoz, o ceapă, doauă poprici, una roşie ş-alta verde, or galbână, die care ai, on dărab die ţeler ş-o căpăţână die ai, bun ar hi verde. Die ai! Taie mânânţăl popricile şi ceapa, răzăleşti, aşe mai mare, morcozâ şi ţeleru, pune-le tăite, tăite înt-on laboş mai grosuţ la fund, ori înt-o oală, c-on pticuţ de oloi. Slobozăşti ş-o ţârucă die apă, aşe să nu să ardă pârgălaşu ista! Când vezi că s-o cam muiet tăite-cele poţ punie zăru. Die ai jintuială ş-aceie-i bună, ptiar mai bună! Laşi să hiarbă cătingan-cătingănuţ zama până ce mânânţăleşti şelata c-on cuţât or numa-şe cu mâna. Io tătdiauna pui ş-o mână die macriş în zama aiasta. Da nainte, să coţ şelata pă la cotor să nu hie amară că strâci tătă zama! Noa amu, punie şelata şi macrişu la hiert, tăt cătingan, zdrobdeşte aiu şi punie-l la ultimu clocot. Poţ zâce că zama-i gata!