Sărbătoreşte Food Revolution Day cu ateliere de gătit şi nutriţie

jamie oliver jpeg

Food Revolution Day, mişcarea globală iniţiată de Jamie Oliver, îşi propune educarea publicului în adoptarea unei alimentaţii sănătoase. Dacă îţi place să găteşti şi vrei ca mâncărurile tale să fie mai sănătoase, află unde poţi beneficia de atelierele gratuite de gătit şi nutriţie din cadrul acestei mişcări.

Anul acesta, mişcarea este sărbătorită pe 20 şi 21 mai prin numeroase evenimente care au loc în toată ţara. Food Revolution Day este un eveniment global organizat de Fundaţia Jamie Oliver.

Într-o singură zi, mii de participanţi, printre care părinţi, educatori, activişti, bucătari şi simpli iubitori de mâncare, se înarmează cu instrumentele şi cunoştinţele necesare pentru a face alegeri sănătoase în viaţă.

Iniţiativa nu este nici prima, nici singura de acest gen. De curând, Jamie Oliver a publicat o nouă carte prin care doreşte să ne convingă să ne reîntoarcem la plăcerea de a găti, intitulată "Comfort Food" (Curtea Veche Publishing, 2015). Astăzi, la Iaşi, evenimentul este sărbătorit printr-o serie de ateliere de educaţie gastronomică pentru copii şi adulţi, unde se vor găti reţete propuse de Jamie Oliver.

image

, la grădina Café Verona, bucureştenii sunt aşteptaţi începând cu ora 11.00 pentru a lua parte la ateliere gratuite de gătit şi nutriţie.

image

Anul acesta, campania este dedicată conştientizării

, produselor ce conţin zahăr rafinat şi bolilor severe cauzate de acesta, precum diabetul.