Scapă de kilogramele în plus cu coacăze

coacaze jpeg

Sărace în grăsimi şi calorii, coacăzele şi fructele de pădure în general te susţin în efortul de a slăbi, întârzie efectele îmbătrânirii şi ajută la vindecarea arsurilor sau a rănilor superficiale.

Datorită conţinutului de fibre ajută la reglarea digestiei şi sunt indicate a fi consumate în caz de constipaţie. Coacăzele negre mai ales se remarcă printr-un conţinut important de fitochimicale numite antocianine, care consumate regulat pot preveni instalarea cancerului, a îmbătrânirii premature, inflamaţiilor şi bolilor neurologice.

Protejează şi tratează afecţiunile pielii

Consumul de coacăze previne apariţia bolilor cardiovasculare. Potasiul pe care îl conţin ajută la reglarea presiunii sângelui.

Vitamina C asigură buna funcţionare a sistemului imunitar şi producţia de colagen, grăbirea procesului de vindecare a rănilor apărute mai ales la suprafaţa pielii, cât şi la protejarea de instalarea factorilor cancerigeni.

Nu trebuie să uităm de aportul de magneziu pe care îl aduc aceste fructe în organismul tău. Acest mineral ajută sistemul nervos, muscular, cardiac cât şi masa osoasă. Au un mic rol şi în întărirea imunităţii dar mai ales în reglarea glicemiei în sânge.

Află mai mult pe clicksanatate.ro

Află mai mult pe clicksanatate.ro