Sfaturi de la bucătari: cum pregăteşti perfect peşte la grătar

Peştele preparat la grătar nu este numai delicios, ci şi o mâncare sănătoasă şi uşoară. Chiar dacă pare uşor de pregătit, carnea de peşte pusă pe grătar nu iese mereu atât de bună pe cât ne-am dori, mai ales când nu ţinem cont de câteva detalii la care bucătarii sunt atenţi de fiecare dată.
Chiar dacă se găteşte mai repede decât carnea de pui, porc sau vită, carnea de peşte friptă pe grătar necesită mai multă atenţie pentru a nu rata o masă reuşită. Iată câteva secrete dezvăluite de bucătari publicaţiei Huffington Post.
1. Peştele are nevoie de grăsime pentru a nu se lipi de grătar, iar în acest scop îl puteţi unge cu puţin ulei, unt sau chiar şi cu puţină maioneză. Cu această ocazie puteţi folosi unt aromat cu usturoi sau ulei cu lămâie pentru a-i da o aromă aparte de la bun început.
continuarea pe adevarul.ro