Soia combate acumulările de grăsimi la nivelul ficatului

soia jpeg

O dietă bogată în grăsimi, dar nu în unele bune, afectează sănătatea, mai ales pe aceea a ficatului, ajungându-se la o creştere a riscului de steatoză hepatică, afecţiune numită şi ficat gras. Din fericire, schimbările alimentare stopează evoluţia bolii.

Preparatele din soia, bune pentru ficat

Cercetătorii de la Universitatea Illinois, SUA, au descoperit că proteinele din soia reduc în mod semnificativ acumulările de grăsimi, inclusiv trigliceridele, din ficatul persoanelor obeze. Acest lucru poate avea loc deoarece soia reface parţia funcţiile ficatului, contribuind astfel la o mai bună funcţionare a acestui organ important.

Află mai multe despre modul în care soia combate acumulările de grăsimi în ficat pe www.clicksanatate.ro.

Află mai multe despre modul în care soia combate acumulările de grăsimi în ficat pe www.clicksanatate.ro.