Ştiai că astăzi este ziua internaţională a pastelor? Iată care sunt cele mai îndrăgite reţete de români

1 foodpanda paste jpg jpeg

Oficial, pe 25 octombrie, întregul mapamond sărbătoreşte unul dintre cele mai populare, iubite şi gustoase preparate italieneşti: pastele. Acest fel de mâncare a fost întotdeauna în top 3 cele mai comandate preparate online în rândul românilor, pastele carbonara şi cele cu fructe de mare fiind cele mai apreciate sortimente.

Popular şi îndrăgit în toată lumea, simbolul bucătăriei italieneşti este la fel de iubit şi de către gurmanzii români. Astfel că, pastele se regăsesc pe a treia poziţie în topul celor mai comandate preparate culinare de către români pe foodpanda, primele două poziţii fiind ocupate de pizza şi mâncarea chinezească.

În ceea ce priveşte cele mai îndrăgite reţete ale preparatului italienesc, pastele carbonara, cele cu fructe de mare, quatro formaggi şi arrabiata, se situează în topul preferinţelor românilor care comandă mâncare online. La polul opus se află pastele cu ton, sortimentul cel mai puţin comandat de către aceştia.

„Românii sunt mari iubitori de paste, indiferent că le comandă online ziua la birou, sau seara, când ajung acasă. În plus, aceştia apreciază şi preferă reţetele autentice, restaurantele cu specific italienesc fiind prima alegere a gurmanzilor care vor să se bucure de o porţie de paste”, a declarat Radu Bălăceanu, Country Manager Foodpanda România.