Topul celor mai bune vase pentru gătit

oala vas jpeg

Vase din aluminiu, din teflon sau din cupru? Nu puţine sunt variantele dintre care trebuie să alegi atunci când vrei să cumperi vase pentru gătit.

Prepararea alimentelor este foarte importantă pentru sănătatea noastră. De aceea, este bine ca fiecare gospodină să ştie care sunt cele mai sănătoase vase de gătit. Pentru cine nu ştie în ce vase să gătească, iată cum să găteşti cât mai sănătos în cele mai bune vase din bucătărie. Alege sănătos pentru tine şi familia ta.

Despre aluminiu se ştie că este un material cam prost, ce nu se foloseşte la gătit. Acesta are efecte dăunătoare asupra organismului uman, de la tulburări ale sistemului hormonal la apariţia bolii Alzheimer. De altfel, aluminiul este pe lista celor mai periculoase substanţe toxice, listă făcută de Departamentul de Sănătate SUA.

Pentru cine are vase de aluminiu în bucătărie, cel mai bine ar fi să nu gătească în ele, ci doar să păstreze anumite alimente în ele. Vasele de aluminiu se spală cel mai bine cu apă şi puţin amoniac amestecat. Dacă sunt pătate, acestea se freacă cu suc de lămâie şi se fierb din când în când în apă amestecată cu oţet.

continuarea pe clicksanatate.ro

continuarea pe clicksanatate.ro