Trucuri pentru prepararea peştelui

peste jpeg

Peştele este uşor de preparat, dar trebuie să stăpâneşti anumite secrete atunci când vine vorba de gătirea lui, a lapţilor sau icrelor.

Lapţii de peşte vor avea un gust mult mai bun dacă vor fi ţinuţi cinci minute în apă cu zeamă de lămâie, înainte de a fi preparaţi.

Icrele de peşte vor fi mai spumoase şi mai gustoase, dacă se va folosi la prepararea lor apă minerală sau sifon rece.

Pentru prepararea peştelui la cuptor, cel mai potrivit este vinul demisec.

Pentru îndepărtarea mirosului de mâl, se spală peştele cu apă sărată sau apă în care au fost adăugate două linguri de oţet.

Fileul de peşte nu se va sfărâma în timpul preparării, dacă va fi stropit cu zeamă de lămâie şi va fi sărat cu 10 minute înainte de a fi pus la prăjit.

Peştele prăjit va avea un gust deosebit dacă este ţinut 15 minute în lapte înainte de a fi preparat, după care se pudrează cu făină şi se prăjeşte în ulei foarte bine încins.

După ce se curăţă de solzi şi intestine, peştele nu se lasă în apă decât atâta timp cât este necesar să fie clătit, pentru a-şi păstra gustul.

sursa foto: Fotolia



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg