Trucuri pentru prepararea peştelui

Peştele este uşor de preparat, dar trebuie să stăpâneşti anumite secrete atunci când vine vorba de gătirea lui, a lapţilor sau icrelor.
Lapţii de peşte vor avea un gust mult mai bun dacă vor fi ţinuţi cinci minute în apă cu zeamă de lămâie, înainte de a fi preparaţi.
Icrele de peşte vor fi mai spumoase şi mai gustoase, dacă se va folosi la prepararea lor apă minerală sau sifon rece.
Pentru prepararea peştelui la cuptor, cel mai potrivit este vinul demisec.
Pentru îndepărtarea mirosului de mâl, se spală peştele cu apă sărată sau apă în care au fost adăugate două linguri de oţet.
Fileul de peşte nu se va sfărâma în timpul preparării, dacă va fi stropit cu zeamă de lămâie şi va fi sărat cu 10 minute înainte de a fi pus la prăjit.
Peştele prăjit va avea un gust deosebit dacă este ţinut 15 minute în lapte înainte de a fi preparat, după care se pudrează cu făină şi se prăjeşte în ulei foarte bine încins.
După ce se curăţă de solzi şi intestine, peştele nu se lasă în apă decât atâta timp cât este necesar să fie clătit, pentru a-şi păstra gustul.
sursa foto: Fotolia