Uimitoarele beneficii ale ţelinei

Cultivată de mult timp şi la noi în ţară, ţelina este una dintre cele mai sănătoase legume, cu numeroase beneficii asupra sănătăţii. Deşi nu foarte consumată, ţelina are o mulţime de beneficii uimitoare asupra întregului organism. Iată care sunt acestea:
Bună în diete
Ţelina are foarte puţine calorii, atât de puţine încât este denumită un aliment non-caloric, precum apa.
Previne numeroase afecţiuni
Ţelina conţine vitamine şi minerale care reduc inflamaţia şi previn bolile de inimă. Numeroasele studii efectuate au ajuns la concluzii impresionante în ceea ce priveşte afecţiunile pe care le previne. Pierderile de memorie, cancerul de sân, tumorile sau cancerul pancreatic sunt câteva dintre bolile pe care consumul de ţelină le previne.
Proprietăţi nutritive
Cum spuneam, din punct de vedere nutritiv, ţelina este o legumă care conţine foarte puţine calorii, dar multe substanţe nutritive. De exemplu, 110 grame de ţelină conţin în medie 17 calorii, 105 grame de apă, 1.8 grame de fibre, 286 mg de potasiu, 3.8 grame carbohidraţi, 0.2 grame grăsimi, 0.8 proteine, vitamina A, C, E, K, B6, calciu, magneziu, fosfor, potasiu.