Această reţetă de prajitura Alba ca Zapada am primit-o de la cititoarea noastră Loredana Giorgiana Bucur. Îţi mulţumim pentru reţetă. Aşteptăm în continuare reţetele voastre la adresa [email protected]!

Ingrediente:

Pentru aluat:
3 ouă
7 linguri lapte
7 linguri zahăr
7 linguri ulei
1 linguriţă amoniac stins în putina zeama de lămâie
făină cât cuprinde (cam 33 linguri)
coaja de la o lămâie
2 plicuri zahăr vanilat

Pentru cremă:
1 l lapte
8 linguri făină
7 linguri zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
1 pachet unt
zeama de la o lămâie

Mod de preparare:

Baţi ouăle cu ambele tipuri de zahăr, apoi adaugi şi restul ingredientelor. Coca obţinută o împarţi în 3 părţi egale (trebuie să aibă în jur de 300 g fiecare parte). Întinzi fiecare foaie pe o folie de silicon. Dai fiecare foaie la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru 14 minute.

Separat, pentru cremă, dizolvi făina într-o cană de lapte, iar restul îl pui la fiert cu ambele feluri de zahar. Când laptele începe să fiarbă torni amestecul (lapte şi făină)  şi amesteci continuu, la foc mic, în jur de 20-25 minute, apoi laşi crema la răcit.

Când compoziţia este rece adaugi puţin câte puţin untul, apoi zeama de lămâie. Umpli foile cu crema şi le laşi prajitura Alba ca Zapada câteva ore (10-12) până se înmoaie foile.

Tai prăjitura Alba ca Zapada în funcţie de gust.

Prajitura cu blat de biscuiti

Prajitura in trei culori cu mac

Cozonac cu nuci si mere

Loading...