Ai poftă de un desert rafinat? De ce nu încerci această prăjitură americană cu brânză? Este un adevărat deliciu!

Ingrediente

Pentru aluat

200 g făină
50 g zahăr
1 ou bătut
125 g unt topit
ulei

Pentru cremă

1,2 kg brânză cremoasă
200 g zahăr
3 linguri făină
5 ouă + 2 gălbenuşuri
60 ml smântână pentru frişcă

Preparare

Încălzeşti cuptorul la 200 °C. Ungi cu puţin ulei o tavă cu diametrul de 26 cm. Pentru blat, amesteci toate ingredientele, iar aluatul obţinut îl întinzi pe tavă. Îl coci 15 minute, apoi îl laşi să se răcească. Baţi brânza cu zahărul, făina, ouăle şi gălbenuşurile. La final adaugi smântâna pentru frişcă şi amesteci uşor cu o lingură. Torni crema peste aluat şi coci 10 minute la 240 °C. Ulterior scazi temperatura la 100 °C şi ţii prăjitura să se coacă 1 oră, apoi opreşti cuptorul, dar laşi prăjitura în el încă 1 oră. O serveşti rece, după ce ai ţinut-o 8 ore la frigider.

Cheesecake cu blat de negresă FOTO

Cheesecake

Cel mai bun cheesecake cu dovleac

Loading...