Această reţetă de prajitura cu blat de nuca am primit-o de la cititoarea noastră Stroe Diana, Măldăreşti,din Vâlcea. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro!

Ingrediente:

1½ pachet margarină
9 ouă
8 linguri făină
1½ cană zahăr
12 linguri zahăr pentru cremă
1 plic praf de copt
6 linguri lapte fiert
2½ căni nuci măcinate
coaja de la o lămâie
ciocolată rasă pentru ornat

Mod de preparare:

Pentru blatul de prjitura, topeşti pe foc margarina, apoi o amesteci cu o cană şi jumătate de zahăr, cu 9 gălbenuşuri (puse pe rând), făina, praful de copt, laptele şi nuca măcinată. Dai la cuptorul preîncălzit la 180 oC într- o tavă tapetată cu puţin ulei.

Pentru cremă, baţi albuşurile spumă, apoi adaugi pe rând 8 linguri de zahăr şi baţi până obţii o bezea. Caramelizezi la foc mic 4 linguri de zahăr şi îl încorporezi în bezea. Amestecul îl pui peste blat când este aproape gata. Mai dai la cuptor 5 minute, apoi îl scoţi. Tai prăjitura cu blat de nuca cu un cuţit înmuiat în apă cât este caldă. După ce prajitura cu blat de nuca se răceşte, răzuieşti ciocolata, pentru decor. Poftă bună!

Prajitura cu blat de biscuiti

Prajitura cu mere. Reteta cu blat pufos

Prajitura in trei culori cu mac

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititoarele noastre şi aparţin acestora. Mulţumim.
Loading...