Este un desert care trebuie încercat neapărat cu tot tipul de fructe de sezon. Căpşuni, zmeură, nectarine, prune, piersici. Pandişpan pufos, presărat cu fructe şi zahăr vanilat. Servit alături de o limonadă răcoritoare într-o zi toridă. Ce poate fi mai bun?

Iată de ce ingrediente ai nevoie: 

5 ouă

12 linguri zahăr

12 linguri făină

12 linguri ulei

1 praf de copt

esenţă de vanilie, după gust

1 praf de sare

10 caise

Speli, usuci şi tai caisele în felii potrivite.

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi spumă albuşurile cu sarea şi cu zahărul, apoi încorporezi, pe rând, gălbenuşurile, uleiul, făina amestecată cu praful de copt şi, la final, esenţa. Răstorni aluatul în tava tapetată, aşezi feliile de caise şi o dai la cuptor, aproximativ 45 de minute.

Marius Gabriel Dina, Curtea de Argeş

Loading...
Evaluează articolul