O prăjitură cu ciocolată e oricând binevenită. Dacă gustul ei e îmbogăţit de fructele confiate, atunci ai parte de un răsfăţ total!
 
Ingrediente
  • 200 g făină
  • 100 g ciocolată neagră
  • 200 g miere
  • 100 ml apă
  • 40 g cacao
  • 150 g zahăr brun
  • 1/2 linguriţă ghimbir
  • 200 g fructe deshidratate
  • 100 g nuci
  • 100 g migdale
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 linguriţă scorţişoară

Tai fructele şi le laşi deoparte. Aşezi pe foc mierea cu apa, cu zahărul şi, când zahărul s-a topit, adaugi ciocolata ruptă, amesteci şi când dă în clocot dai vasul deoparte.

Încorporezi, pe rând, restul ingredientelor uscate, fructele, nucile, migdalele şi răstorni compoziţia într-o tavă tapetată. O nivelezi şi o dai la cuptor, la 150 °C, 30 de minute. O laşi  să se răcească şi o bagi la frigider înainte de a o servi.

Află cum faci un delicios Sufleu de ciocolată, fără zahăr

FOTO: Shutterstock

 

Loading...