Hipocalcemia sau lipsa de calciu, cum este cunoscută popular, poate fi ameliorată dacă introduci în dieta ta alimente bogate în acest mineral: iaurtul, brânza şi caşcavalul, peştele, migdalele, varza, broccoli, seminţele de in.

Ingrediente

Pentru blat
6 ouă
1 cană zahăr
coaja rasă de la 1 portocală
1 praf de sare
350 g făină
100 ml suc natural de portocale
1 pliculeţ praf de copt

Pentru cremă
500 g brânză de vaci
300 ml frişcă lichidă
2 pliculeţe întăritor frişcă
1 portocală
1 linguriţă esenţă de portocală

Pentru decor
felii portocale
frunze mentă

Mod de preparare

Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare şi zahărul. Adaugi gălbenuşurile, coaja şi sucul de portocale şi la final încorporezi făina amestecată cu praful de copt. Torni aluatul într-o tavă de 30×35 cm, unsă şi tapetată, şi o introduci la cuptor 30-40 de minute. Laşi să se răcească, apoi tai blatul în două. Descojeşti portocala, cureţi feliile de pieliţe şi le tai cubuleţe. Baţi frişca lichidă cu întăritorul de frişcă, adaugi brânza scursă bine, esenţa, portocala tăiată şi omogenizezi. Torni crema peste blat şi nivelezi. Aşezi cea de-a doua foaie de blat peste cremă. Dai prăjitura la rece cel puţin două ore, o tai bucăţi şi decorezi fiecare bucată cu o felie de portocală şi frunze de mentă proaspătă.

Loading...