Mulţumim Adrianei Mariana Rada din Oradea pentru această reţetă.

Ingrediente

Pentru foi
9 linguri zahar
2 oua intregi
2 linguri miere de albine
2 linguri ulei
1 lingurita bicarbonat de sodiu dizolvat in putina zeama de lamaie
9 linguri nuca macinata
faina cat cuprinde(300-350gr)

Pentru cremă
500 ml lapte
4 linguri gris
2 plicuri zahar vanilat
1 pachet margarină
200 gr zahar

Pentru decor
zahar pudra

Mod de preparare

Pentru foi se amesteca toate ingredientele si se fac 3 foi.Foile se intind cu mana nu cu sucitoarea.Foile se coc pe dosul tavii unse cu ulei.

Pentru crema punem la fiert laptele,zaharul si zaharul vanilat cand fierbe adaugam grisul se amesteca pana se ingroasa si se lasa la racit.Apoi se adauga in rama frecata spuma in prealabil.

Asamblare:1 foaie cu nuca,1/2 crema,a 2a foaie,1/2 crema,a3a foaie cu nuca, zahar pudra

Loading...