Prăjitură cu foi şi nucă

prajitura cu foi de nuca jpeg

Mulţumim Adrianei Mariana Rada din Oradea pentru această reţetă.

Ingrediente

Pentru foi 9 linguri zahar 2 oua intregi 2 linguri miere de albine 2 linguri ulei 1 lingurita bicarbonat de sodiu dizolvat in putina zeama de lamaie 9 linguri nuca macinata faina cat cuprinde(300-350gr)

500 ml lapte

4 linguri gris

2 plicuri zahar vanilat

1 pachet margarină

200 gr zahar

zahar pudra

Mod de preparare

Pentru foi se amesteca toate ingredientele si se fac 3 foi.Foile se intind cu mana nu cu sucitoarea.Foile se coc pe dosul tavii unse cu ulei.

Pentru crema punem la fiert laptele,zaharul si zaharul vanilat cand fierbe adaugam grisul se amesteca pana se ingroasa si se lasa la racit.Apoi se adauga in rama frecata spuma in prealabil.

Asamblare:1 foaie cu nuca,1/2 crema,a 2a foaie,1/2 crema,a3a foaie cu nuca, zahar pudra