Îi mulţumim lui Carmen Nadaban din Arad pentru această reţetă!

Ingrediente

6 albuşuri
10 linguri zahăr
2 linguri pesmet
1 lingură făină
8 linguri miez de nucă
1 praf de copt
puţin oţet
200 g miez de nucă, tăiat şi prăjit
300 g cremă de ciocolată
15 pişcoturi
5 linguri nes
5 linguri zahăr

Pentru cremă
6 gălbenuşuri
2 linguri cacao
12 linguri zahăr
750 g frişcă bătută
8 linguri cafea
50 g ciocolată rasă

Mod de preparare

Baţi albuşurile spumă cu zahărul,apoi adaugi pesmetul, făina,miezul de nucă măcinată şi praful de copt stins cu oţet. Amesteci. Tapetezi o tavă, presari miezul de nucă tăiat şi prăjit, apoi torni aluatul. Coci până când trece testul scobitorii, îl laşi la răcit, apoi răstorni prăjitura în aşa fel încât nucile să fie în partea de sus. Îl ungi cu crema de ciocolată şi îl dai la rece. Amesteci nesul cu cele 5 linguri de zahăr şi o cană de apă, apoi treci rapid pişcoturile şi le aşezi deasupra prăjiturii.

Pentru cremă, amesteci gălbenuşurile cu cacaua, zahărul şi cafeaua, le laşi să clocotească, apoi le dai la rece. Combini compoziţia rece cu frişca, o întinzi peste pişcoturi, apoi
razi ciocolată.

Loading...