Îşi propunem o prăjitură densă şi plină de arome. Fulgii de cocos îi dau o textură aparte, iar siropul dens trabsformă acest desert într-un adevărat răsfăţ. 


  • Pregătire:20 min
  • Gătire:20 min
  • Timp total:1 h şi 20 min
Ingrediente
● 180 g griş
● 150 g făină
● 40 g fulgi de cocos
● 250 g iaurt
● 3 ouă
● 100 ml ulei
● 200 g zahăr
● 2 linguriţe praf de copt
● 30 g nuci măcinate
 
Pentru sirop
● 500 ml apă
● 400 g zahăr
● zeama de la 1 lămâie
Mod de preparare
Pentru început, pregăteşti siropul. Amesteci apa cu zahărul şi le pui pe foc. Când începe să fiarbă, îl amesteci bine ca să se topească zahărul, apoi adaugi zeama de lămâie. Omogenizezi siropul, îl dai deoparte şi-l laşi să se răcească. 
 
Pentru prăjitură, baţi ouăle cu zahărul până obţii o compoziţie cremoasă. Adaugi uleiul, în fir subţire, apoi iaurtul şi mixezi bine după fiecare. Încorporezi cu grijă grişul, făina, fulgii de nucă de cocos şi praful de copt. Torni aluatul într-o tavă tapetată. Deasupra presari nucile măcinate şi dai tava la cuptorul preîncălzit la 180° C, 35-40 de minute. După ce scoţi prăjitura din cuptor, o însiropezi şi o laşi la răcit.
 
FOTO: Profimedia
Loading...