Prăjitura favorită a Alexandrinei Barbu din Ilfov este această prăjitură cu jeleu. Ne-a trimis reţeta la redacţie şi ne-a plăcut foarte mult. Sperăm să devină şi pentru tine prăjitura preferată.

Ingrediente

Pentru blat

6 oua
6 linguri zahar
4 linguri faina
2 linguri cacao
½ praf de copt
esenta vanilie

Pentru crema

500 gr branza vaci
300 gr smantana
Un plic gelatina
6 linguri zahar
3 linguri miere albine
esenta vanilie

Pentru decor

Fructe
un plic de jeleu- tort gelee
350 ml suc de fructe

Mod de preparare

Blat

Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu 4 linguri zahar iar galbenusurile cu restul. Se amesteca cele doua compozitii si se cerne deasupra faina amestecata cu cacao si praful de copt. Se amesteca lejer si se coace intr-o forma dreptunghiulara la foc potrivit.

Crema

Branza se mixeaza pana ce capata consistenta unei creme, adaugam zaharul, mierea si mixam in continuare. Se adauga smantana si gelatina pe care am dizolvat-o intr-un pic de apa. La sfarsit putem adauga si cateva fructe taiate felii subtiri sau cubulete adaugam si turnam compozitia peste blatul racit.

Blatul trebuie sa ramana in tava in care s-a copt… de preferat o tava cu peretii inalti. Se baga preparatul la frigider pentru a se inatari foarte bine crema. De preferat este sa se lase la frigider 1 noapte. Jeleul se prepara conform instructiunilor de pe pachet, la foc mic.

Cand crema este suficient de intarita incat nu se lasa, pe deasupra ei se pun la rand feliute de fructe proaspte peste care se adauga jeleul. Prajitura cu jeleu se taie felii abia dupa ce s-a intarit si jeleul turnat deasupra.

Prajitura Diplomat

Prajitura suedeza

Prajitura cu crema de vanilie

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.

Loading...